• Kirjaudu Ota yhteyttä

    Koulutuksen valinta – vinkit

    Sote-alan täydennyskoulutuksen valintaan voi vaikuttaa useita tekijöitä. Tässä muutama vinkki, jotka auttavat tekemään oikean valinnan:

    • Määrittele tarpeesi ja tavoitteesi: Pohdi, mitä haluat saavuttaa täydennyskoulutuksella. Haluatko syventää nykyistä osaamistasi, erikoistua tiettyyn alueeseen tai kehittää uusia taitoja, kuten johtamistaitoja tai digitalisaatiota? Tavoitteet auttavat valitsemaan koulutuksen, joka parhaiten vastaa tarpeitasi.
    • Arvioi koulutuksen laajuus ja kesto: Sote-alan täydennyskoulutukset voivat vaihdella kestoltaan ja laajuudeltaan. Jos tarvitset nopeaa osaamisen päivittämistä, lyhyet kurssit voivat olla sopivia, mutta jos haluat syvällisempää erikoistumista, pidemmät koulutusohjelmat voivat olla parempi valinta.
    • Tutki koulutuksen sisältö ja sisällön ajantasaisuus: Varmista, että koulutuksen sisältö on ajankohtaista ja relevanttia työelämässä esiintyville haasteille, kuten digitalisaatiolle, lainsäädännön muutoksille tai asiakaspalvelun kehittämiselle. Koulutuksen tulee tarjota käytännön työkaluja, joita voi soveltaa omassa työssä.
    • Tarkista koulutuksen toteutustapa ja sijainti: Mieti, sopiiko koulutuksen toteutustapa elämäntilanteeseesi. Tarjoaako koulutus etäopetusta, lähiopetusta vai molempia? Jos työskentelet täysipäiväisesti, joustavat etäkoulutukset voivat olla helpompi valinta. Myös koulutuksen sijainti voi olla tärkeä, jos kyseessä on lähiopetus.
    • Vertaile koulutuksen kustannuksia ja rahoitusvaihtoehtoja: Selvitä, mitä koulutus maksaa ja onko siihen saatavilla rahoitusmahdollisuuksia, kuten työpaikan tarjoamaa tukea. Tämä voi vaikuttaa valintaasi, erityisesti jos koulutuksen hinta on korkea.
    • Lue arvosteluja ja keskustele kollegoiden kanssa: Kysy kokemuksia koulutuksesta muilta sote-alan ammattilaisilta tai katso arvosteluja ja suosituksia. Kollegat voivat antaa hyviä vinkkejä siitä, mikä koulutus on ollut hyödyllinen ja miksi.

    Vaikka omakustanteinen täydennyskoulutus tarjoaa valtavia hyötyjä – lisää itseluottamusta, avaa uusia uramahdollisuuksia ja vahvistaa työhyvinvointia – moni sote-alan ammattilainen kokee sen saavuttamattomaksi. Esteitä löytyy niin ajasta, rahasta kuin epävarmuudestakin. Lue blogistamme, mitkä ovat yleisimmät esteet täydennyskoulutukseen osallistumiselle ja saa vinkkejä, kuinka voit voittaa ne!

    Voit tutustua korkealaatuisiin täydennyskoulutuksiin Sotespotterin koulutuspaikkahausta.